Chili con carne

En klassisk rett som smaker fortreffelig og er enkel å tilberede.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
½ stk løk
¼ stk rød paprika
2 dl jasminris
4 dl vann
2 ss solsikkeolje
150 g kjøttdeig
½ ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
½ dl vann
2 ss smør
½ boks hermetiske tomater
½ glass brune bønner
½ stk lime ( saft )
½ beger lettrømme
½ dl chilisaus

Fremgangsmåte

  1. Vask og del opp grønnsakene.
  2. Kok risen slik det er forklart på pakken.
  3. Varm opp solsikkeolje i en stekepanne. Stek løk og paprika gyllen. Ha i kjøttdeig og stek den sammen med grønnsakene.
  4. Tilsett krydderet på slutten av steketiden og rør godt rundt. Ha alt over i en kjele.
  5. Tilsett vann, smør og tomater, og la det småkoke i 10 minutter. Skyll bønnene og ha dem i gryta.
  6. Varm opp, smak til med limejuice og servér med salat og dressing av rømme og chilisaus.
Kokkens tips

Dette er en rett som bare blir bedre av å stå en dag. Lag den gjerne dagen i forveien og ta med på tur.