Enkel burger med tzatziki

Har du laget burger på tur før? Denne kan du enkelt forberede hjemme. Bar pass på å oppbevar burgermassen og tzatzikien i tette beholdere. 

Kalvesnadder Reinsdyrfilet med rødløkskompott
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

2
200 g karbonadedeig
1 stk sjalottløk , finhakket
1 stk egg
1 ss potetmel
½ ts salt
¼ ts pepper
50 g hvitost , revet
½ dl melk
2 stk polarbrød
1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
¼ stk slangeagurk
¼ stk issalat
1 stk tomat

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og bland den sammen med karbonadedeig, egg, potetmel, krydder og ost. Tilsett melken og rør sammen til en jevn masse. Bruk gjerne en foodprosessor.
  2. Del massen i to og lag to store burgere. Stek de i stekepanne i ca 5-7 minutter på hver side.
  3. Skrell agurken og kutt den på langs. Fjern frøene. Riv slangeagurk og bland med gresk yoghurt eller kvarg. Smak til med salt og pepper. 
  4. Varm polarbrødene i en stekepanne.
  5. Server burgerne i brød med issalat og tomat og tzatziki.