Porsjonslasagne

Dette er en fin måte å servere lasagne på. Det ser mer delikat ut å servere og gjør det enklere å beregne mat når du har gjester.

Asparges, spekeskinke og ost Oksestek i kefir
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Ostesaus:
1 ss smør eller olje
2 ss hvetemel
7 dl melk
2 stk egg
3 dl revet hvitost
Skinkerøre:
200 g grønn squash
200 g frisk sjampinjong
200 g kokt skinke
50 g soltørkede tomater , hakkede
2 dl melk
1 ts chilipasta (sambal oelek)
1 ss smør , til formen
12 stk lasagneplater
1 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, rør inn mel og spe med melk under omrøring.
  2. Ta kjelen fra varmen og visp inn eggene. Tilsett ost og bland godt.
  3. Sett ovnen på 225 °C. 
  4. Skjær squash, sopp og skinke i små biter.
  5. Legg smør i en panne og stek squash, sopp og soltørkede tomater under omrøring.
  6. Hell i melk og sambal oelek (chilipasta). La røren putre på svak varme i noen minutter til tomatene mykner.
  7. Rør i skinken.
  8. Smør 4 paiformer. Ha litt saus i formen, og legg på lasagneplater. Ha så over skinkerøren. Fortsett å fordele saus og lasagneplater, og avslutt med saus. Strø over ost.
  9. Gratiner midt i ovnen i 30 minutter. La lasagnen sette seg i 10 minutter før den serveres.