Blinis

Blinis er russiske pannekaker og har lange tradisjoner i Russland. Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal man lage ekte blinis skal det være bokhvete i røren. Tradisjonelt serveres de med rogn og sur krem (crème fraîche), men her er det kun fantasien og smaksløkene som setter begrensningene.

Risengrynsgrøt Pannekaker med cottage cheese
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
130 g hvetemel
100 g lyst bokhvetemel
1 ts salt
½ pk tørrgjær
2 ½ dl lunken lettmelk
2 stk egg
40 g smør smeltet
2 dl crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, bokhvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.

Visp sammen egg, lunken melk og créme fraîche og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter.

Varm en teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Bruk ca 2 ss røre til hver blinis. Snu blinisene med en stekespade når de begynner å stivne på overflaten. Smør pannen om nødvendig.

Bliniene serveres for eksempel med røkelaks og crème fraîche, lodderogn og rødløk eller spekeskinke med rømme og vårløk. Her er det bare fantasien og smaksløkene som setter begrensningene.