Risengrynsgrøt

Risengrynsgrøt hører ikke bare julen til.Hva med å lage en tidlig middag på lørdag eller noe ekstra godt til kveldskosen på søndag? 

Yoghurtkvarg med jordbær Blinis
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 dl grøtris
4 dl vann
1 ts salt
1 l melk

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og tilsett ris og salt. La risen småkoke på svak varme under omrøring til vannet er nesten kokt inn (ca.10 minutter).
  2. Spe så med melk og kok opp på nytt. La grøten småkoke videre på svak varme under lokk til den blir passe tykk (ca 45 minutter). Pass på å røre godt i bunnen av gryten under småkokingen, slik at ikke melken og risen brenner seg fast.
    Kokkens tips

    Det er lurt å bruke en gryte med tykk bunn. Da har du bedre kontroll på varmen, og unngår lettere at melken svir seg.

  3. Server grøten med smørøye, sukker og kanel. Det smaker også nydelig med ett glass iskaldt melk ved siden av.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Visste du at en porsjon grøt kan være 1 av dine 3 meieriprodukter om dagen? Grøt kan bidra til å sikre ditt daglige anbefalte inntak av blant annet jod og kalsium.