Rotmos

Lag en hjemmelaget rotmos, passer til røkt kjøtt, pølser, pinnekjøtt og så mye mer.
Potetstappe med hvitløk Yoghurtkvarg med jordbær
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk kålrot skåret i terninger
10 stk potet skåret i terninger
200 g knollselleri (sellerirot) skåret i terninger
4 dl lettmelk
2 ts salt
1 ts pepper

Fremgangsmåte

Kok potet og grønnsker møre i lettsaltet vann.

Mos alt med en potetstampe og spe med melk.

Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitløk eller urter.

Varm mosen på svak varme før servering, pass på så den ikke brenner seg i bunnen av kjelen.

 

Tips: Ved å blande potetene med kålrot og sellerirot får stappen masse smak. Den egner seg like godt til dampet og ovnsbakt fisk som til karbonader og pølser. Dersom du lager denne rotmosen til lørdagsmiddagen kan du bytte ut 1-2 dl melk med matfløte for å få en rundere og mer fyldig smak. Lag en stor porsjon, så har du til to dager.