Fredagsomelett i ovnen

Dette er en typisk resteomelett. Tilsett det du har av rester i kjøleskapet, som kokte grønnsaker, kjøttrester eller pasta. Har du en osterest, passer den ypperlig på toppen. 

Vakre vaktelegg Omelett på påsketur
lett
Perfekt til restemat
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
6 stk egg
3 dl cottage cheese
½ beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
½ ts salt
1 krm pepper , nykvernet
3 stk kokt potet
3 stk grillpølse
1 stk rød paprika
2 ts tørket basilikum

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC. 
  2. Visp sammen egg, cottage cheese, kvarg, salt og pepper.
    Kokkens tips

    Ønsker du en glatt røre kan du kjøre den sammen med en stavmikser.

  3. Kutt kokte poteter, pølser og paprika i terninger og ha det i eggeblandingen.
  4. Hell alt over i en stor ildfast form som er godt smurt. Strø over basilikum og sett formen midt i ovnen. Stek i ca 20 minutter, til eggeblandingen har stivnet.
Ernæringsrådgiverens tips

Omelett er både mettende og svært næringsrikt. Både egg og meieriprodukter er næringstette matvarer. Det metter godt, og gir oss mange gode næringsstoffer, ikke minst proteiner av høy kvalitet.