Ovnsbakt kylling med makaroni

Denne ovnsbakte pastaretten tar litt lengre tid enn en tradisjonell pastarett, men er vel verdt å vente på. En stor vinner hos barna!

Ovnsbakt spagetti Ovnsbakt potetsalat
middels
Barevennlig middag som også faller i smak hos de voksne
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
300 g makaroni
2 ss smør
4 stk kyllingfilet
4 ss smør
1 stk løk
1 stk gulrot
3 skive bacon
1 stk grønn squash
1 boks hermetiske tomater
1 ts sukker
2 ss frisk basilikum
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
salt og pepper
200 g cheddar

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 190 ºC.
  2. Kok makaroni som anvist på pakken. Hell av vannet og tilsett 2 ss smør under omrøring.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Du kan gjerne bruke fullkornspasta. Fullkornspasta inneholder mer av både fiber, vitaminer og mineraler enn vanlig pasta, og holder deg mett lenger.

  3. Skjær kyllingfiletene i små biter. 
  4. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme (skal ikke gjennomstekes).
  5. Finhakk løk, kutt gulrot og bacon i små biter og skjær squash i terninger. Stek gønnsakene i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca 5 minutter.
  6. Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.
  7. Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche i gryten. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og strø over revet ost. Stekes i ca 15 minutter, osten skal ha en gyllen farge.   
    Kokkens tips

    Rester av denne retten egner seg godt i matboksen dagen etter.