Ovnsbakt spagetti

En pastarett som vil gå retthjem hos både liten og stor.
Bakte rotgrønnsaker Ovnsbakt kylling med makaroni
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
400 g spagetti
2 stk eggehvite
Kjøttsaus:
3 ss smør
1 stk stor løk
2 båt hvitløk
800 g karbonadedeig
½ dl rødvin
1 dl pasta tomatsaus
1 stk hønsebuljongterning
2 ts tørket oregano
2 ts tørket timian
1 stk rød paprika
4 stk tomat
2 ss bladpersille , finhakket
salt og pepper
Ostesaus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
2 stk eggeplomme
120 g vellagret ost

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 180 ºC.
  2. Kok spagettien ”al dente” i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann.
  3. Pisk eggehvitene lett og bland dem inn i spagettien.

    Kjøttsaus:

  4. Finhakk løk og hvitløk. Skjær tomat og paprika i terninger. 
  5. Varm halve mengden smør i en stekepanne. Stek karbonadedeigen over sterk varme til den er godt brunet.
  6. Tilsett resten av smøret i en kjele og stek finhakket løk og hvitløk over middels varme til løken er blank og myk. 
  7. Tilsett den stekte karbonadedeigen, vin, pastasaus, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i kjelen. La det hele surre ved svak varme under lokk i ca. 10 minutter. Rør om av og til.
  8. Tilsett finhakket frisk persille og ta sausen av varmen. Smak til med salt og pepper.

    Ostesaus:

  9. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med varm melk under stadig omrøring. La sausen småkoke, under stadig omrøring, ved sak varme i ca. 5 minutter. Avkjøl sausen litt.
  10. Når sausen er litt kaldere tilsetter du lettpiskede eggeplommer og revet ost.
  11. Legg halvparten av spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på toppen. Fordel til slutt ostesausen på toppen.Stek retten i 40 minutter.
  12. Serveres gjerne med en grønnsalat og dressing.