Mager pai med cottage cheese

Er du glad i pai, men ønsker en litt mer mager versjon? Da er paien med cottage cheese noe som bør prøves.

Rødløkspai med fetaost Porsjonsquiche
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Bunn:
2 dl hvetemel (halvparten kan erstattes med grovt mel)
60 g meierismør
1 dl cottage cheese
Fyll:
150 g brokkoli
150 g sopp
250 g purre
2 ss meierismør
3 stk egg
1 dl lettrømme eller yoghurt naturell
3 dl cottage cheese
1 ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt
¼ ts kajennepepper
2 ss sennep
2 dl revet gulost (lettere)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Bland sammen alt til bunnen i en foodprsessor. La deigen hvile i kjøleskapet ca 30 minutter.
  3. Kjevle ut deigen og kle en rund paiform (22-24 cm i diameter).
  4. Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i ca 10 minutter, til den er sprø og gyllen.
  5. Skjær brokkoli i små buketter, sopp i skiver og purre i ringer. Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har "falt sammen". 
  6. Bland sammen egg, rømme/yoghurt, cottage cheese og krydder.
  7. Smør sennep på paiskallet og dryss osten over. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen.
  8. Stek paien videre på 180 °C i ca 30 minutter.
  9. Server den varm med en grønn salat til.