Pizza med ost og skinke

Hjemmelaget pizza smaker alltid mye bedre enn frossenpizza og er dessuten morsomt å lage! Varier fyllet med det du måtte ha i kjøleskapet.

Sommerpizza
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 4 stk
Pizzabunn:
½ pk gjær (25 g)
2 ½ dl lunket vann
2 ss olje
½ ts salt
3 dl sammalt hvete, fin
4 dl siktet hvetemel
Pizzafyll:
½ boks hakkede hermetiske tomater
½ boks tomatpuré
1 båt hvitløk
1 ts sukker
1 ss tørket oregano eller pizzakrydder
½ stk løk
½ stk rød paprika
4 stk frisk sjampinjong
10 skive kokt skinke
300 g hvitost

Fremgangsmåte

Du kan enten lage din egen pizzabunn eller kjøpe den ferdig. Potetlomper, tacolefser og pitabrød fungerer også utmerket som pizzabunn.

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell vannet i bakebollen og rør ut gjæren.
  2. Tilsett olje og salt.
  3. Tilsett melet litt etter litt - sammalt hvete først. Hold eventuelt tilbake litt mel om deigen har riktig konsistens. Elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskap og bakebolle. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4. Sett stekeovnen på 225 °C.
  5. Når deigen er ferdig hevet, kjevler du ut deigen til én stor pizzabunn eller 4 små. Legg dem deretter på en stekeplate med bakepapir. Stek pizzabunnen i ca 5 minutter før du legger på fyllet.
    Kokkens tipsØnsker du en skikkelig sprø pizzabunn? La stekeplaten stå i ovnen mens ovnen varmes opp. Legg pizzabunnen på bakepapir og legg bakepapiret med bunnen rett på det varme stekebrettet. La bunnen steke på nederste rille de første 5 minuttene.
  6. Bland grovt hakkede tomater og tomatpuré. Tilsett finhakket hvitløk, sukker og pizzakrydder/oregano. Bre tomatsausen utover pizzabunnen.
  7. Riv gulosten på et rivjern. Skjær skinken i små terninger eller strimler. Kutt løken i små biter og paprikaen i strimler. Bland i litt sopp, om du ønsker det.
  8. Legg på revet gulost og deretter skinke, sopp og eventuelt det andre du ønsker å ha på.
  9. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 - 20 minutter.
Kokkens tips

Det er smart å lage pizzafyllet mens deigen hever.