Tagliatelle med blåmuggostsaus

Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Passer også fint som en smårett til lunsj.
Pasta med reker eller skinke Tagliatelle med kalkun og fløtesaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
75 g valnøttkjerner
500 g tagliatelle
400 g kyllingfilet
50 g smør
150 g frisk grønn asparges
150 g blåmuggost
½ dl kremfløte
100 g parmesan , til servering

Fremgangsmåte

  1. Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter.
  2. Kutt kyllingfiletene i tynne skiver og stek de i varm panne med litt smør. Sett til side.
  3. Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesene. Skrell den nederste delen av stilken og del aspargesene i mindre biter.
  4. Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Følg anvisningen på pakken for koktid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.
  5. Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte. Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i ca 5 minutter.
  6. Tilsett det stekte kyllingkjøttet de to siste minuttene. Smak til med salt og pepper.
  7. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.