Pastasalat med ost

Deilig pastasalat med ost som passer godt som en lett hverdagsmiddag eller til lunsj.

Ost- og rekesalat Pastasalat med røkelaks
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
300 g pasta , gjerne sløyfer
1 stk eple
2 stk vårløk
200 g frisk sjampinjong
1 stk avocado
50 g soltørkede tomater
100 g stekt kyllingfilet
150 g hvitost (f. eks. port salut, sveitser, vellagret norvegia)
smak til med krydderurter
2 dl crème fraîche orginal, 35 % eller rømme
½ dl frisk dill
2 båt hvitløk
1 ss sennep
1 ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss hvitvinseddik

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen i rikelig mengder vann og skyll den i kaldt vann etterpå.
  2. Bland sammen creme fraiche, frisk dill, presset hvitløk, sennep, sukker, salt, pepper og hvitvinseddik til saus. Den blir ekstra god av å stå en stund.
  3. Skjær eplet i små terninger, hakk vårløken, skjær soppen i skiver, avocadoen, soltørkede tomater og renskåret kyllingkjøtt i biter, og osten i terninger. Bland salaten i en bolle.
  4. Server sausen over salaten eller i bolle ved siden av.