Kremet soppsuppe

En nydelig smakfull suppe, som varmer. Dette er den ekte smaken av høst.
Blomkålsuppe med blåmuggost Kremet grønnsaksuppe
enkel
Deilig smak av høst
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
350 g kantarell
4 stk sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 stk eggeplomme
1 ss maisstivelse (maizena)
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Børst soppen ren og kutt den i små biter.
    Kokkens tips

    Du må gjerne bruke annen skogsopp om du ønsker det. 

  2. Rens løken og kutt den i små biter.
  3. Smelt smøret i en stor kjele og tilsett løk og sopp. Krydre med salt og pepper. La det surre under omrøring til løken er gylden, ca 8 minutter.
  4. Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter.
  5. Tilsett fløten.
  6. Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
    Kokkens tips

    Bland maisennamel ut i litt kaldt vann før du tilsetter den i suppen, da unngår du klumper og suppen blir fin og jevn.

  7. Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.