Middelhavssuppe

En fyldig, smakfull og mettende suppe med masse gode grønnsaker. Den er så god at man kan fint lage en stor porsjon og servere den to dager på rad.

Kremet grønnsaksuppe Potetsuppe
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Suppe:
1 ss smør
1 stk løk
2 båt hvitløk
2 stk gulrot
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 boks hermetiske tomater
1 ½ dl rødvin (evt buljong i samme mengde)
12 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 stk grønn squash
1 ss tomatpuré
200 g hermetiske brune bønner
250 g hermetiske røde bønner
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ss hvetemel
1 ts salt
1 krm pepper
Kvarg med pesto:
4 ss pesto
2 dl mager kvarg (1 % fett)
1 beger crème fraîche lett, 10 %

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrot og squash i terninger og stangselleri i tynne skiver. 
  2. Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i løk og hvitløk, gulrot og stangselleri. La det surre i ca 5 minutter.
  3. Tilsett en boks hakkede tomater, rødvin (sløyfes rødvinen tilsettes tilsvarende mengde med buljong) og grønnsakbuljong. La det hele få et oppkok og slå ned varmen. La suppen stå og småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre - ca 15 minutter.
  4. Det neste som tilsettes er squash, tomatpuré, hermetiske bønner og krydder. La suppen få et oppkok og slå ned varmen.
  5. Bland hvetemel og crème fraîche og rør til melet er godt blandet. Tilsett crème fraîche i suppen under omrøring og smak til med salt og pepper.
  6. La suppen få et raskt oppkok og slå ned varmen.
  7. Bland sammen ingrediensene til kesampesto
  8. Suppen serveres med en god spiseskje med kesampesto og godt brød.