Skogssoppsuppe

Til denne deilige suppen kan du bruke mye forskjellige sopp. Gjerne tørket, eller fryst om du har litt på lur.
Fiskesuppe med ørret Kyllingsuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Suppe:
2 ss smør
2 stk gulrot
1 skive knollselleri (sellerirot)
1 stk løk
½ kg aromasopp
5 dl buljongpulver (utblandet)
2 dl hvitvin
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
Garnityr:
100 g aromasopp
2 ss smør
4 blad frisk basilikum
4 skive grovt brød

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løken og skjær gulrot og rotselleri i små biter. Rens soppen.
  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett løk, gulrot og rotselleri. La det surre i ca 2 minutter før du tilsetter soppen. Legg på lokk og la dett surre videre i ca 5 minutter.
  3. Tilsett buljong og hvitvin. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter.
  4. Ha soppblandingen i en foodprocessor og kjør til massen blir helt jevn. Du kan også bruke stavmikser.
  5. Ha den tilbake i kjelen og tilsett helmelk og kremfløte. La suppen få ett godt oppkok og smak til med salt og pepper.
  6. Skjær litt sopp i tynne skiver og stek i smør for pynt. Dryss på litt salt og pepper. Fordel litt suppe i hver tallerken, legg på sopp og basilikum.
  7. Servèr med ristet brød.