Tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe er kjempeenkelt å lage. Flott som mellommåltid eller til lunsj. Hell på termos og ta med.

Brokkolisuppe Fiskesuppe med ørret
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk liten løk
2 båt hvitløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 boks tomatpuré (liten)
1 l vann
2 stk grønnsakbuljong (terning)
2 dl lettmelk
¼ ts pepper
2 ts tørket basilikum eller oregano

Fremgangsmåte

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk.
  2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Rør inn melet.
  3. Tilsett hakkede tomater. Spe suppen med vann - litt om gangen. Rør godt. Den skal være klumpefri mellom hver gang du sper.
  4. Tilsett buljonterningen og la suppen småkoke i ca. 5 minutter.
  5. Tilsett melken og smak til med salt, pepper og basilikum/oregano. 
  6. Mos gjerne suppen med en stavmikser. Da blir den glattere og uten biter.
  7. Servér suppen med nylaget toast.