En litt sunnere ostekake

Denne kaken er perfekt å servere på venninnekveld midt i uken. 

Syltet klementin med yoghurt Frukt med cottage cheese
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
2 ½ dl havregryn
1 plate kokesjokolade
1 pk gelépulver med bringebærsmak
300 g cottage cheese
5 dl yoghurt med skogsbær

Fremgangsmåte

  1. Rist havregryn i tørr stekepanne til de er sprø.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den sammen med havregrynene.
  3. Klem massen ut i en 24 cm springform. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, da er kaken lettere å få ut av formen. Sett en kaldt så den stivner.
  4. Lag gele med halv vannmengde. Avkjøl den, men pass på at den ikke stivner.
  5. Mos cottage cheesen med en stavmikser til den blir glatt og rør den sammen med yoghurten.
  6. Rør inn geleen og la det stå til den tykner litt.
  7. Hell ostemassen over kakebunnen i formen, og la kaken stå i kjøleskap til den stivner.
  8. Pynt med sesongens friske bær.