Små frokostpannekaker med syrnet melk

Pannekaker til frokost - en deilig start på dagen!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl siktet hvetemel
½ ts salt
5 dl syrnet melk naturell
3 stk egg
smør til steking

Fremgangsmåte

  1. Bland mel og salt i en bakebolle.
    Kokkens tips

    For en enda grovere variant kan du bytte ut hvetemelet med for eksempel havregryn eller mer sammalt mel.

  2. Tilsett halvparten av den syrnede melken og rør godt til en tykk og klumpfri røre.
  3. Tilsett resten av den syrnede melken og visp inn eggene.
  4. La røren svelle i ca 30 minutter.
  5. Stek pannekakene i litt smør på middels varme.
  6. Bruk gjerne pannekakene som wraps. Fyll dem med skinke, ost og litt grønnsaker, eller kremost, laks og agurk. 
    Ernæringsrådgiverens tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til pannekakene så får du i deg 1 av 3 om dagen.