Enkel fiskesuppe

Er du på jakt etter en god og enkel fiskesuppe med masse grønnsaker? Da bør du prøve denne oppskriften!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
200 g laksefilet , uten skinn og bein
200 g torskefilet , uten skinn og bein
2 ss smør
2 stk løk
2 stk gulrot
1 bunt vårløk
1 stk fennikel
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
4 dl lettmelk
4 dl vann (eller fiskekraft)
2 dl matfløte
2 ss maisstivelse (maizena)
½ stk sitron (saft)
½ stk appelsin (saft)
salt og nykvernet pepper
2 ss olivenolje
friske urter, f.eks dill og koriander

Fremgangsmåte

Ernæringsrådgiverens tips

Fisk, skalldyr, melk og meieriprodukter er de største kildene til jod i kostholdet vårt. I dag er det mange som får for lite jod. Å spise fiskesuppe kan derfor være en fin måte å øke inntaket på.

  1. Skjær fisken i mindre biter.
  2. Vask, skrell og skjær grønnsakene i mindre biter og surr dem i smør i en stor kjele i 3-4 minutter.
  3. Tilsett vann og lettmelk og gi det hele et oppkok og la suppen småkoke i 5 minutter.
  4. Ha i matfløte og jevn suppen med maizena som er rørt ut i litt kaldt vann eller melk.
  5. Smak til med sitronsaft, appelsinsaft, salt og pepper.
  6. Kok opp suppen og tilsett fiskebiter. La fisken trekke i 3-4 minutter før du serverer suppen sammen med litt olivenolje og friske urter.
    Kokkens tipsFisken skal ikke koke, bare trekke. Da får du saftige fiskebiter og den beste smaksopplevelsen.