Grove hamburgerbrød

Bak hjemmelagde grove og luftige hamburgerbrød, og du kommer ikke til å angre! Perfekte å ha i fryseren når grillsesongen nærmer seg. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
6 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
1 pose tørrgjær
2 ts sukker
1 ts salt
3 dl sammalt hvete, fin
3 dl sammalt hvete, grov
7 ½ dl hvetemel
4 ss rapsolje
1 stk egg (til pensling)
sesamfrø

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Hvis du får burgerbrød til overs kan du fryse dem ned eller bruke dem som rundstykke i matpakken dagen etter. 

    1. Varm melken til den er fingervarm, ca 37 ºC.
    2. Ha gjæren i en bakebolle og hell melken over. Rør lett sammen. 
    3. Tilsett resten av ingrediensene og kna deigen i 5-10 minnutter til den blir smidig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til dette. Juster litt på mengden hvetemel etter behov, deigen skal være litt klissete. 
    4. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter. 
    5. Strø litt mel på benken og ta deigen ut av bollen. Kna den godt sammen.
    6. Del den i 12 like store emner, og trill ut boller. Legg bollene over på ett bakepapirkledd stekebrett. Trykk bollene litt flate. 
    7. Dett brettet med plastfilm og la brødene etterheve i ca en halvtime til.
    8. Pensle brødene med sammenpisket egg, og dryss over sesamfrø. Stek burgerbrødene midt i ovnen ved 210 °C i 10-12 minutter. 
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Har du gulost på hamburgeren og drikker et glass melk til gir det deg 2 av 3 om dagen