Kyllingwok med guacamole

Lett å lage, lett å like og lett på fett. Lag en enkel kyllingwok med guacamole.

Fiskesuppe Ørret i basilikumsaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 stk kyllingfilet
2 ss smør
2 stk gulrot
½ stk blomkål
1 stk brokkoli
6 stk frisk sjampinjong
100 g purre
12 stk sukkererter
1 hg alfalfaspirer
½ ts salt
½ ts pepper
300 g basmatiris
Guacamole:
1 stk avocado
½ stk lime
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
5 g hvitløk

Fremgangsmåte

Guacamole:

  1. Del avokadoen i to og ta ut steinen. Press ut saften fra limen og hell den over avokadoen for at den ikke skal bli brun. 
  2. Rør i kvarg og hvitløk. Du kan med fordel bruke stavmikser. La guacamolen stå kjølig inntil servering
  3. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  4. Ha smør i panne, skjær gulrøtter i skiver og blomkål i buketter. Stek gulrøtter og blomkål sammen først, disse trenger lengst steketid. Skjær brokkoli i buketter, sjampinjong i båter, kyllingfilet i biter, purre i skiver, og stek dette videre sammen.
  5. Tilsett sukkererter til slutt, pynt med alfalfaspirer og smak til med litt salt og pepper. Servér med guacamole.