Stuede poteter

En potetstuing rik på smak! Serveres til spekemat, røkt eller gravet fisk eller pølser.
Rotmos med kvarg Purésuppe
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
6 stk potet
1 dl vann
2 dl melk
1 ss smør
1 ss hvetemel
1 ts salt
pepper
2 ss frisk kruspersille , finhakket

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær potetene i terninger. Kok dem knapt møre i vannet.
  2. Ta potetterningene opp fra vannet og tilsett melken, og kok opp under omrøring.
  3. Smelt smør og rør inn melet. Rør inn bladingen med smør og mel i den kokende væsken. Rør til det har blitt en jevn og blank hvitsaus.
  4. Tilsett potetene i sausen og la det hele småkoke under omrøring til potetene er godt møre, ca 5 - 10 minutter.
  5. Smak stuingen til med salt og pepper og dryss grønt over.
  6. Server potetstuing til spekemat, røkt eller gravet fisk eller f. eks. pølser.