Sandkaker

Sandkaker er en av de gamle julekakene som lett kan forvandlet til en herlig dessert med litt krem og friske bær. Meierismøret er en av hovedingrediensene og er med på å gi kakene den karakteristiske smaken sammen med mandlene.

Vaniljefudge Karameller med mandler
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 20 stk
200 g meierismør
250 g hvetemel
100 g mandler , skåldete og malte
1 stk egg
100 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør og mel.
  2. Tilsett malte mandler, egg og sukker. Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
  3. Trykk deigen ut i sandkakeformer. Stek kakene ved 175 °C i 10 - 15 minutter, og la dem avkjøles litt i formene før de hvelves over på rist og avkjøles.
  4. Oppbevare sandkakene i en tett boks eller i fryseren.
Kokkens tips

Med litt vispet kremfløte og frukt eller bær blir sandkaker til lekre små kremkaker du kan servere til dessert eller til kaffekosen.