gratinert blomkål

Gratinert blomkål

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Blomkål
  • 2 dl Cottage cheese
  • 1 dl Lettmelk
  • 2 ts Sennep
  • 2 dl Revet gulost revet

Fremgangsmåte:

  1. Del blomkålhodet i buketter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann. Ta dem opp og legg dem i et ildfast fat.
  2. Mos cottage cheese så den blir glatt.
  3. Rør inn melk, sennep og halvparten av den revne osten.
  4. Hell sausen over blomkålbukettene og dryss resten av osten over.
  5. Gratiner blomkålen høyt i ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter, til den blir brunflekket.
  6. Server gratinert blomkål som en lett lunsj eller kveldsrett med brød til, eller som tilbehør til spekemat eller stekt kjøtt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.