Sjampinjongstuing

Sjampinjongstuing

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 250 g Frisk sjampinjong
  • 2 ss Meierismør
  • 4 dl Matfløte
  • 1 ts Salt
  • 0,25 ts Pepper
  • 1 ss Sherry (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. Rens og del soppen i skiver. Kokkens tips:Sopp skal aldri vaskes i vann, fordi den vil trekke det til seg. Du kan bruk en kniv og en liten børste til å gjøre de ren, eller du kan skrelle den.
  2. Smelt smør i en kjele og tilsett soppen. La det surre på svak varme ca 5 minutter.
  3. Rør inn fløten og la sausen småkoke i ca 10 minutter.
  4. Smak til med salt, pepper og evt sherry.

Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at sjampinjong er verdens mest spiste sopp? Soppen er mild på smak og lett å like, kalorifattig og svært fiberrik.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.