Grove middagsvafler
Lag grove middagsvafler og topp med bacon, ost og grønnsaker. Enkel og digg middag.
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 8 stk.
- 1,5 dl Hvetemel
- 1,5 dl Sammalt hvete, fin
- 1 dl Havregryn
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Bakepulver
- 4 dl Lettmelk
- 2 stk Egg
- 2 ss Smør
- 50 g Gulost
- 1 ts Tørket oregano
- 300 g Bacon
- 250 g Rød cherrytomat
- 1 stk Rødløk
- 100 g Gulost
- 1 pk Ruccola
- 4 stk Vårløk
- Rømme og finhakkede urter
Fremgangsmåte:
- Ha alle tørrvarene i en bakebolle.
- Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre.
- Rør deretter inn revet ost og urter.
- La røren svelle i 15 - 20 minutter.
- Stek vaflene til de er gylne.
- Topp vaflene med sprøstekt bacon, tomater, ruccola, løk i skiver, hakkede urter og litt rømme.