tex mex wraps

Tex Mex wraps

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 6 stk.

  • SYLTET RØDLØK:
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1,5 dl Vann
  • 100 g Sukker
  • 0,5 dl Eddik, 7 %
  • LEFSER:
  • 2 ss Solsikkeolje
  • 1 ts Bakepulver
  • 60 g Byggmel
  • 120 g Hvetemel
  • 0,25 ts Salt
  • 1 dl Vann
  • FYLL:
  • 0,5 dl Solsikkeolje
  • 600 g Karbonadedeig
  • 2 ss Tacokrydder
  • 0,5 dl Vann
  • 1 krm Chilipulver
  • 1 boks Hvite bønner i tomatsaus
  • 300 g Revet gulost
  • 0,5 stk Mango
  • 1 stk Lime
  • 0,5 stk Hjertesalat eller en annen type salat
  • 2 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 3 ss Frisk koriander
  • 1 stk Løk

Fremgangsmåte:

Syltet rødløk:

  1. Skjær rødløk i tynne skiver og ha løken i en bolle.
  2. Kok opp vann, sukker og eddik og hell alt over rødløken.
  3. La løken trekke i laken til den har blitt avkjølt.Hvetetortillas:
  4. Bland alle ingrediensene til lefsene sammen til en smidig deig. Legg den over i en kjøkkenbolle og la deigen hvile i 20 minutter.
  5. Del deigen i 6 like store emner, form emnene til boller og klem dem litt flate.
  6. La dem hvile i 10 minutter på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
  7. Kjevle deigen ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din.
  8. Stek tortillas i en tørr stekepanne på middels sterk varme. Når du ser at lefsene blåser seg opp, snu dem og stek dem på andre siden i noen sekunder.Fyll:
  9. Brun karbonadedeigen og løk i litt olje i 2 omganger.
  10. Tilsett tacokrydder med vann og chilipulver. La det hele surre til vannet har fordampet.
  11. Tilsett bønnene og stek videre i ca. 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  12. Riv osten på et rivjern, kutt mango i små biter og del lime på langs. Snitt eller riv salaten i grove biter.
  13. Fyll lefsene godt med alt det deilige tilbehøret.Prøv en av våre dressinger. Inspirasjon finner du HER .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.