Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tex Mex wraps

Hva med å lage denne wrapsen til fredagskosen!
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 6 stk
SYLTET RØDLØK:
½ stk rødløk
1 ½ dl vann
100 g sukker
½ dl eddik, 7 %
LEFSER:
2 ss solsikkeolje
1 ts bakepulver
60 g byggmel
120 g hvetemel
¼ ts salt
1 dl vann
FYLL:
600 g karbonadedeig
1 stk løk
½ dl solsikkeolje
2 ss tacokrydder
½ dl vann
1 krm chilipulver
1 boks hvite bønner i tomatsaus
salt og pepper
300 g revet gulost
½ stk mango
1 stk lime
½ stk hjertesalat eller en annen type salat
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
3 ss frisk koriander

Fremgangsmåte

Syltet rødløk:

  1. Skjær rødløk i tynne skiver og ha løken i en bolle.
  2. Kok opp vann, sukker og eddik og hell alt over rødløken.
  3. La løken trekke i laken til den har blitt avkjølt.

    Hvetetortillas:

  4. Bland alle ingrediensene til lefsene sammen til en smidig deig. Legg den over i en kjøkkenbolle og la deigen hvile i 20 minutter.
  5. Del deigen i 6 like store emner, form emnene til boller og klem dem litt flate.
  6. La dem hvile i 10 minutter på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
  7. Kjevle deigen ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din.
  8. Stek tortillas i en tørr stekepanne på middels sterk varme. Når du ser at lefsene blåser seg opp, snu dem og stek dem på andre siden i noen sekunder.

    Fyll:

  9. Brun karbonadedeigen og løk i litt olje i 2 omganger. 
  10. Tilsett tacokrydder med vann og chilipulver. La det hele surre til vannet har fordampet.
  11. Tilsett bønnene og stek videre i ca. 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  12. Riv osten på et rivjern, kutt mango i små biter og del lime på langs. Snitt eller riv salaten i grove biter.
  13. Fyll lefsene godt med alt det deilige tilbehøret.
    Kokkens tipsPrøv en av våre dressinger. Inspirasjon finner du HER.