Pasta

Dagsmeny 3 - 2100 kcal

Frokost (ca. 400 kcal):

  • 1 porsjon havregrøt med friske bær
  • En liten neve mandler, nøtter eller frø
  • ½ banan
  • 1,5 dl skummet/ekstra lett melk eller 1 dl juice
  • Kaffe/te

Lunsj (ca. 450 kcal):

  • En stor bolle med blandet salat: tomat, agurk, paprika, salat, purre, revet gulrot og eventuelt flere grønnsaker.
  • 100 g tunfisk, skinke eller rent kyllingkjøtt
  • 50 g kikerter, bønner eller cottage cheese
  • 1 egg
  • 1 ss valgfri mager dressing
  • 1 skive grovt brød eller 1 grovt, lite rundstykke
  • Vann
  • Kaffe/te

Middag (ca. 600 kcal):

  • 150 g fet fisk (valgfri tilberedning)
  • Fri mengde rå, lettkokte eller wokede grønnsaker
  • 2 store poteter eller 50 g fullkornspasta (tørrvekt)
  • 2 ss mager kesam
  • Vann

Kveldsmat (ca. 350 kcal):

Ostesmørbrød, stekt i ovn:

  • 2 brødskiver
  • Tynt lag ketchup
  • 2 skiver magert skinkepålegg*
  • 2 skive ferdigskjært eller 4 skiver selvskjært lettere hvitost
  • Fri mengde salat, tomat, agurk eller paprika
  • Vann

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg to av alternativene under.

  • En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
  • 2 grove knekkebrød med magert pålegg*
  • 1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
  • 1 banan og et glass skummet eller ekstra lett melk
  • 1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
  • Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
  • 1 kopp kakao (2 dl, laget på ekstra lett melk) eller lettere sjokolademelk
  • Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.