Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Havregrøt med friske bær

Havregrøt med melk inneholder mye proteiner og er også en kilde til kostfiber.

Se flere sunne grøtoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
2 dl havregryn
4 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
½ ts salt
50 g blåbær eller andre friske bær

Fremgangsmåte

  1. Bland havregryn og melk i en kjele. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt. 
  2. Fordel grøten i skåler og topp med friske bær. 
    Ernæringsrådgiverens tipsKoker du grøt på melk får du i deg blant annet proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod. I tillegg utfyller proteinene i melk og korn hverandre på en meget god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt.
    Kokkens tips

    Hva med å servere havregrøt på pinne? Vi garanterer store øyne!

 Se flere sunne grøtoppskrifter her.