HAVREGROT_01

Tre gode grunner til å lage grøt med melk

Grøt basert på melk gir deg viktige næringsstoffer, den smaker godt og du sikrer deg en av tre anbefalte daglige porsjoner med meieriprodukter.

1. Melk i grøten gir deg mange næringsstoffer

Melk inneholder en pakke næringsstoffer kroppen trenger hver dag. Med melk i grøten får du blant annet kalsium og proteiner av god kvalitet. I tillegg bidrar melk med fosfor og jod, samt B-vitaminene riboflavin og vitamin B12.

Kalsium og fosfor er viktige byggeklosser i skjelettet, mens jod og B-vitaminene er viktige i kroppens forbrenning. Jod spiller dessuten en sentral rolle for at hjernen og nervene skal fungere best mulig. Se faktaboksen for mer informasjon.

Mange får ikke i seg nok jod. Sjekk hvor mye jod du får i deg med jodkalkulatoren!

2. Melk i grøten hever smaken

Bruker du melk i grøten istedenfor vann får den en fyldigere smak.

Det finnes utallige variasjonsmuligheter når det gjelder grøt, både i bruk av ulike kornsorter som bygg og havre og ved å varierer hva du har på grøten. Mange velger en tradisjonelle topping med kanel, sukker og smør, mens andre fyller på med oppkuttet frukt, bær og nøtter. Men visste du at også salte toppinger smaker godt på grøt? Prøv gjerne grøt med smeltet brie og sprø bacon eller byggrynsgrøt med sopp og ost. Prøv det til både lunsj og middag.

3. En porsjon grøt med melk = én av tre om dagen

Helsedirektoratet anbefaler oss å få i oss et daglig inntak av tre porsjoner magre meieriprodukter. Ved å lage grøt med melk får du i deg en porsjon av disse tre porsjonene.

Hva er tre om dagen? Les mer om 3 om dagen her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.