Byggrynsgrøt med sopp og ost
Prøv en mer utradisjonell grøt til middag eller kvelds. Det smaker deilig med sopp og parmesan på byggrynsgrøten.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2,5 dl Byggryn
- 1 l Melk
- 1 ts Salt
- 200 g Skogsopp (kantarell, sjampinjong eller lignende)
- 50 g Gulost (eller en annen type fast hvitost)
Fremgangsmåte:
- La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av vannet.Under bløtlegging av byggrynene, spaltes fytinsyren i grynene. Når fytinsyren er spaltet er næringsstoffene i grynene lettere tilgjengelige, og grynene blir da en bedre kilde til for eksempel jern.
- Kok opp melk, ha i byggryn og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til slik at det ikke svir seg. Spe med melk om grøten blir litt tykk. Smak til med salt.
- Stek soppen i litt smør.
- Server grøten i skåler, toppet med sopp og revet ost.