Byggrynsgrøt med sopp og parmesan

Byggrynsgrøt med sopp og ost

Prøv en mer utradisjonell grøt til middag eller kvelds. Det smaker deilig med sopp og parmesan på byggrynsgrøten.

Se flere spennende grøtoppskrifter her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2,5 dl Byggryn
  • 1 l Melk
  • 1 ts Salt
  • 200 g Skogsopp (kantarell, sjampinjong eller lignende)
  • 50 g Gulost (eller en annen type fast hvitost)

Fremgangsmåte:

  1. La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av vannet.Under bløtlegging av byggrynene, spaltes fytinsyren i grynene. Når fytinsyren er spaltet er næringsstoffene i grynene lettere tilgjengelige, og grynene blir da en bedre kilde til for eksempel jern.
  2. Kok opp melk, ha i byggryn og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til slik at det ikke svir seg. Spe med melk om grøten blir litt tykk. Smak til med salt.
  3. Stek soppen i litt smør.
  4. Server grøten i skåler, toppet med sopp og revet ost.

Se flere spennende grøtoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.