Skrevet av Linda Engelstad
Emner
Grøt er veldig populært, og spesielt havregrøt. 660.000 nordmenn spiser havregrøt flere ganger i uken. Vanligvis spiser vi havregrøt til frokost med sukker og kanel, syltetøy eller friske bær. Det er veldig godt.
Havregrøt er også godt som middag eller kveldsmat, men om kvelden er det mange som ønsker noe salt, eller mer sammensatte smaker. Derfor har vår kokk utviklet en serie grøter med toppinger som vi kanskje ikke helt forbinder med grøt, men som smaker spennende. Du kan bruke spekemat, bacon, grønnsaker, ost, honning, nøtter og mye mer. Her er det ingen regler og du kan variere i det uendelige med de smakene du selv liker og ut fra hva du har i kjøleskapet.
Bli inspirert av våre 7 oppskrifter på kveldsgrøt.
Havregrøt med cottage cheese, epler og sukkererter
Denne grøten er toppet med cottage cheese, epler og sukkererter, noe som gir den et friskt og syrlig preg.
Kveldsgrøt med brunost og sesongens sopp
Her blir ikke brunostelskeren skuffet. Kombinasjonen med brunost og sopp smaker fantastisk.
Kveldsgrøt med melk, honning og nøtter
Denne grøten passer godt til kvelder du vil kose deg litt ekstra eller trenger skikkelig påfyll av energi.
Kveldsgrøt med havre, brokkoli og mandler
Bruk brokkoli på en annen måte enn du pleier og topp den på grøten sammen med mandler.
Kveldsgrøt med ost og kokt skinke
Bytt ut den tradisjonelle brødskiven med kveldsgrøt toppet med ost og skinke.
Kveldsgrøt med smeltet brie og sprø bacon
Du blir garantert populær dersom du serverer denne grøten som er toppet med salt bacon og smaksrik brie.
Havregrøt med blåmuggost og fenalår
Dette er havregrøten for den som liker mye smak.
Bygg og havre er sunne kornsorter som sammen blir til en deilig, og smakfull grøt. En god start på dagen.
En deilig grøt som passer godt til frokost, lunsj eller som mellommåltid og som er veldig enkel å lage.
Emner