Kveldsgrøt med brunost og sesongens sopp

Havregrøt er både raskt å lage og smaker utolig godt også som middag eller kveldsmat. Prøv denne varianten med brunost og sesongens sopp.

Se flere spennende grøtoppskrifter her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 200 g Sopp
  • 8 skive Brunost
  • 2 ss Smør
  • 250 g Havregryn (lettkokt)
  • 8 dl Melk

Fremgangsmåte:

  1. Vask og tørk soppen.
  2. Kutt soppen og brunosten i mindre biter.
  3. Varm smøret i en stekepanne og stek soppen i ca. 2 minutter.
  4. Kok opp havregryn og melk under omrøring og la det småkoke i ca. 3 minutter.
  5. Tilsett soppen og smak til med salt og nykvernet pepper.
  6. Fordel grøten i skåler og server med revet brunost og ferske urter eller spiselig blomst. Visste du at brunost er blant våre beste kilder til jod, et næringsstoff som en del barn kan få for lite av?

Se flere spennende grøtoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.