Vask og kutt brokkoli i mindre biter og kok dem i saltet vann i ca. 1 minutt.
Skjær stilken i tynne skiver og legg dem i isvann til grøten er ferdig kokt og klar for servering.
Hakk mandler i grove biter.
Kok opp havregryn og melk under omrøring og la det småkoke i ca. 3 minutter.
Tilsett brokkoli og smak til med salt og nykvernet pepper.
Fordel grøten i skåler og topp med tynne brokkoliskiver, mandler og cottage cheese. Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at når du lager grøt basert på melk at du får i deg blant annet proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod ?
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.