Derfor er det lurt med melk til frokost

Skrevet av Mona Bjelland

Tre gode grunner til å inkludere melk i frokosten og tre forslag til hvordan du kan gjøre det.

Melk og meieriprodukter inneholder flere viktige næringsstoffer som kroppen vår trenger hver dag, og kan derfor kalles for næringstett mat. Disse tre næringsstoffene er gode grunner for å inkludere melk i frokosten:

  • Kalsium: En av de viktigste byggesteinene i skjelettet vårt. Kalsium bidrar også til å styrke tennene og til at musklene og nervesystemet vårt fungerer normalt. I tillegg bidrar kalsium til normal energiomsetning. Les mer om energiomsetning her.
  • Jod: Bidrar til en normal energiomsetning, vedlikehold av hud og nervesystem, til normal vekst hos barn og det er et viktig mineral for hjernen vår. Jod er også viktig for fosterutvikling, og derfor bør spesielt gravide passe på å få nok. Test ditt inntak av jod med vår jodkalkulator.
  • Proteiner: Gir oss energi og er byggemateriale for kroppens celler og vev. I tillegg bidrar proteiner til muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Her kan du lese mer om proteiner i melk.

Tre måter å inkludere melk i frokosten

Kommunikasjonsrådgiver, Klinisk ernæringsfysiolog

Kaja Helland-Kigen

Hei!

Finner du ikke det du leter etter?