Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Dame med mørkt hår og briller som sitter på kafe og leser og drikker kaffe fra en hvit kopp.

Urovekkende lavt jodinntak blant norske kvinner

En ny rapport fra Nasjonalt råd for ernæring viser at deler av befolkningen får såpass lite jod at det er behov for akutte tiltak.
Ser armen til en mann som sitter ved et bord med en fjøl med to halverundstykker med skinke og salat og et glass melk.

Er jodmangel et problem igjen?

Før 1950-tallet var struma et helseproblem i Norge. Endringer i nordmenns kosthold skaper nå bekymring igjen.
En hvit porselensfjøl med hjemmebakte knekkebrød med brunost og et glass melk.

Hvordan får jeg nok jod?

Jod er viktig for stoffskiftet vårt og for normal utvikling av sentralnervesystemet hos små barn.
Kilder til jod; meieriprodukter, hvit fisk, fiskekaker, egg og salt

Pålegget som gir deg jod

Sammen bidrar brød og melk med en rekke viktige næringsstoffer, og med utvalgte pålegg kan du få i deg jod.
Kilder til jod, meieriprodukter, fisk, egg og salt

Visste du at jodberiket salt ikke er en god kilde til jod i Norge?

I mange land utgjør jodberiket bordsalt en viktig kilde til jod, men dette gjelder ikke i Norge.
Brødskive med fiskekake

Middager som gir deg jod

Disse middagene kan alene dekke anbefalt inntak av jod.
grøt med melkeglass

Tre gode grunner til å lage grøt med melk

Grøt basert på melk gir deg viktige næringsstoffer, den smaker godt og du sikrer deg en av tre anbefalte daglige porsjoner med meieriprodukter.
Ulike brunoster på fat

Inneholder brunost jern og jod?

Brunost har en lang historie i Norge, og jern og jod er to viktige nøkkelord i et historisk perspektiv.
Melk, yoghurt og brunost

Jod er en god grunn til å ha melk, yoghurt og ost i kostholdet

Meieriprodukter vil være en viktig kilde til jod i fremtiden ifølge debattinnlegg fra Nasjonalt råd for ernæring hos forskning.no
Fiskeboller i hvit saus med gulrøtter, poteter og brokkoli.

For lavt inntak av jod i Norden

Vi har for få kilder til jod i kosten og de nordiske landene må gå sammen om å øke inntaket, mener forsker.