Grøt til frokost er den perfekte måten å starte dagen på. Grøt laget på melk og korn gir deg blant annet fiber, vitaminer, mineraler og proteiner av god kvalitet. Den metter godt og ikke minst - smaker deilig!
Den sunneste frokostgrøten lager du med havre eller bygg. Disse kornsortene inneholder nemlig betaglukaner som bidrar til å senke kolesterolet.
Melk og meieriprodukter gir et godt bidrag av næringstoffer som jod, B12, B2, kalsium, fosfor og proteiner av god kvalitet. Her kan du lese mer om hvorfor melk er sunt.
Er du blant dem som aldri rekker å lage frokost på morgenen? Da bør du prøve kjøleskapsgrøt, grøten som lager seg selv i kjøleskapet over natten. Grøten skal ikke koke, og ingrediensene blander du raskt sammen før du legger deg. Se oppskrifter nederst i artikkelen.
Hvis du ønsker å prøve noe annet enn vanlig havregrøt bør du lage byggrynsgrøt. En norsk tradisjonsgrøt med enda mer smak.
Sportsgrøt med havregryn og sammalt hvete
Havregrøt med både sammalt hvete og havregryn som du topper med rosiner og eple. Sunt og godt!
Frokostgrøt med havremel og linfrø
Denne lager du raskt! Topp med skivet appelsin eller annen oppskåret frukt.
En sunn, god og mettende havregrynsgrøt med hvetekli, solsikkekjerner og hasselnøtter.
Enkel kjøleskapsgrøt med havregryn og yoghurt
Med yoghurt i kjøleskapsgrøten har du en frisk og mettende frokost ventende på deg.
Kjøleskapsgrøt med havregryn og cottage cheese
Denne kjøleskapsgrøten er ekstra fyldig med ekstra proteiner fra cottage cheese.
I tillegg til alle næringsstoffene du får fra melk og gryn har denne grøten også ekstra omega-3 fettsyrer fra chiafrø.
Risengrynsgrøt hører ikke bare julen til. Hva med å lage en tidlig middag på lørdag eller noe ekstra godt til kveldskosen på søndag?
En tradisjonell havregrøt med en ny vri. Dette er en salt grøt som kan serveres til middag eller kvelds.
Lag en fristende grøt med grovt hvetemel toppet med eplebiter, nøtter og kanel.