Frokostgrøt
En frisk og god start på dagen, som metter lenge.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Grøt:
- 2,5 dl Havremel
- 2 ss Linfrø
- 1 l Lettmelk (0,5 % fett)
- 0,5 ts Salt
- Topping:
- Pekannøtter, banan, blåbær og kokos
Fremgangsmåte:
- Ha havremel og linfrø i en kasserolle. Tilsett melk og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 5 minutter. Smak til med salt.Hvis du ikke har havremel kan du bytte det ut med lettkokte havregryn, det gir en litt grovere grøt, men smaker like godt. Ett tips er også å kjøre havregryn i en foodprosessor eller blender, og vips så har du havremel likevel.
- Hell grøten i skåler og topp med hakkede pekannøtter, bananskiver, blåbær og kokos.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Spiser du en porsjon av denne grøten og drikker et glass melk til får du i deg 2 av 3 om dagen Se flere sunne grøter her .