Frokostgrøt og et glass melk

Frokostgrøt

En frisk og god start på dagen, som metter lenge.

Se flere sunne grøter her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Grøt:
  • 2,5 dl Havremel
  • 2 ss Linfrø
  • 1 l Lettmelk (0,5 % fett)
  • 0,5 ts Salt
  • Topping:
  • Pekannøtter, banan, blåbær og kokos

Fremgangsmåte:

  1. Ha havremel og linfrø i en kasserolle. Tilsett melk og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 5 minutter. Smak til med salt.Hvis du ikke har havremel kan du bytte det ut med lettkokte havregryn, det gir en litt grovere grøt, men smaker like godt. Ett tips er også å kjøre havregryn i en foodprosessor eller blender, og vips så har du havremel likevel.
  2. Hell grøten i skåler og topp med hakkede pekannøtter, bananskiver, blåbær og kokos.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Spiser du en porsjon av denne grøten og drikker et glass melk til får du i deg 2 av 3 om dagen Se flere sunne grøter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.