Ha havremel og linfrø i en kasserolle. Tilsett melk og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 5 minutter. Smak til med salt. Kokkens tipsHvis du ikke har havremel kan du bytte det ut med lettkokte havregryn, det gir en litt grovere grøt, men smaker like godt. Ett tips er også å kjøre havregryn i en foodprosessor eller blender, og vips så har du havremel likevel.
Skrell og skjær appelsinen i biter.
Hell grøten i skåler og topp med solsikkekjerner, appelsin og kanel.
Ernæringsrådgiverens tips
Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Spiser du en porsjon av denne grøten og drikker et glass melk til får du i deg 2 av 3 om dagen
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Grøt til frokost er den perfekte måten å starte dagen på. Grøt laget på melk og korn gir deg blant annet fiber, vitaminer, mineraler og proteiner av god kvalitet. Den metter godt og ikke minst - smaker deilig!