Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Hvetegrøt med eple, nøtter og kanel

Lag en fristende grøt med grovt hvetemel toppet med eplebiter, nøtter og kanel.

Se flere sunne grøter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2 ½ dl sammalt hvete, grov
½ ts salt
1 l lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
2 stk eple
kanel
nøtter

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Du kan toppe grøten med det du liker best. Det smaker også godt med solsikkefrø og rosiner. 

  1. Rasp halvparten av eplene og skjær den andre halvparten i terninger. 
  2. Rør sammen melk og mel til en glatt jevningen og tilsett raspet eple.
  3. Kok opp og la grøten småkoke til melsmaken er borte. Smak den til med salt.
  4. Server grøten med eplebiter, hakkede nøtter og ett dryss kanel.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Spiser du en porsjon av denne grøten og drikker et glass melk til får du i deg 2 av 3 om dagen.

Se flere sunne grøter her.