Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt er en smakfull, sunn, norsk tradisjonsgrøt som har blitt veldig populær igjen. Et godt alternativ til havregrøt.

Se flere sunne grøtoppskrifter her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 dl Byggryn
  • 5 dl Vann
  • 1 l Lettmelk
  • 0,5 ts Salt
  • 2 dl Havregryn
  • 1 ts Malt kanel
  • 2 ss Honning (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Ernæringsrådgiverens tips:Under bløtlegging av byggrynene, spaltes fytinsyren i grynene. Når fytinsyren er spaltet er næringsstoffene i grynene lettere tilgjengelige, og grynene blir da en bedre kilde til for eksempel jern.
  2. Hell av det overflødige vannet (vannet som byggrynene har blitt bløtlagt i skal ikke benyttes videre).
  3. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 15 minutter til byggrynene er møre.
  4. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterlige tre minutter. Smak til med salt.
  5. Honning og kanel kan tilsettes i grøten eller serveres ved siden av.
  6. Servér kald melk eller yoghurt til. Litt syltetøy eller rørte bær smaker også godt til denne grøten. Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig. Spiser du en porsjon av denne grøten og drikker ett glass melk til får du i deg 2 av 3 om dagen.

Se flere sunne grøtoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.