Jordbærsmoothie med kvarg og syrnet melk.

Den ultimate smoothieguiden

Smoothie er enkelt og godt, og en stor fordel er at du kan variere innholdet etter egne ønsker og behov. Smoothie er ikke bare en sunn dessert du kan unne deg hver dag, det er også en super måte å få i seg en rekke næringsstoffer på.

Det er flere ting du kan tilsette i en smoothie for å øke næringsinnholdet. Yoghurt, melk og andre meieriprodukter inneholder blant annet kalsium, B-vitaminer, jod og fosfor. Med meieriprodukter som cottage cheese eller kvarg i smoothien kan du dessuten øke proteininnholdet ytterligere, og her kan du lese mer om hvorfor du bør bruke meieriprodukter i smoothien.

Tilsetter du frukt eller bær, som for eksempel appelsin, mango eller jordbær, får du blant annet i deg vitamin C. Spinat, grønnkål eller avokado er også andre grønnsaker som er velegnede for smoothie og som bidrar til å øke næringsinnholdet av blant annet sunne fettsyrer, fiber og flere mineraler.

Det vanligste er å lage smoothie basert på friske eller frosne bær og frukter, sammen med yoghurt eller syrnet melk. Her er det bare fantasien som setter grenser! Smoothie er perfekt både til frokost og kvelds, samt som et lett og friskt mellommåltid.

9 tips til den perfekte smoothie

  • Moden frukt egner seg godt! Bruk godt moden frukt i smoothien. Det gir mer smak.
  • Banan gir søtsmak! En godt moden banan gir mye søtsmak og dermed slipper du å tilsette sukker eller honning.
  • Urter gir en ekstra frisk smak! Ønsker du en ekstra spiss på smaken kan du tilsette friske urter som sitronmelisse eller mynte.
  • Isbiter gjør susen! Dersom du bruker friske bær i smoothien, må du bruke isbiter i tillegg for å få en tykk og god konsistens.
  • Frys ned overmoden frukt! Har du for mye frisk frukt som er i ferd med å bli overmoden? Skrell, kutt opp og frys frukten og bruk det i smoothie ved en senere anledning.
  • Lag is av restene! Har du smoothie til overs, kan du fryse ned restene i små saftisformer, og ta dem frem på en varm sommerdag!
  • Plukk bær i bøtter og spann! Har du bærbusker i hagen, og klarer ikke spise opp bærene? Plukk dem, frys dem og bruk dem i smoothie ved en senere anledning.
  • Tykkere konsistens? Banan, yoghurt og isbiter gjør konsistensen tykkere.
  • Tynnere konsistens? Melk og juice gjør konsistensen tynnere.

Lyst til å lage smoothiebowl? Få oppskrift her!

Stikkelsbærsmoothie
Smoothies

Stikkelsbærsmoothie

En frisk smoothie med stikkelsbær.

Smoothie med pasjonsfrukt og ananas
Smoothies

Smoothie med pasjonsfrukt og ananas

Nydelig smoothie med yoghurt, pasjonsfrukt og ananas. Fin som mellommåltid eller til dessert.

En sunn smoothie med bringebær
Smoothies

En sunn smoothie med bringebær

En deilig, sunn smoothie - perfekt på fine sommerdager!

Jordbærsmoothie med kvarg
Smoothies

Jordbærsmoothie med kvarg

Syrlig og god smoothie med syrnet melk og kvarg.

Fakta

Visste du at det også finnes et kostråd om "3 om dagen", som gjelder meieriprodukter? Myndighetene anbefaler nemlig at vi får i oss tre porsjoner melk og meieriprodukter hver dag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.