Blandet salat med krutonger og skivet parmesan.
.../BMI-kalkulator/Dagsmenyer/2900

Dagsmeny 2 - 2900 kcal

Frokost (ca. 500 kcal):

  • 2,5 skiver grovt brød eller 5 grove knekkebrød
  • Tynt lag smør og pålegg*
  • 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
  • 1 frukt etter ønske eller 1 dl juice
  • Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
  • Kaffe/te

Lunsj (ca. 550 kcal):

  • En stor bolle med blandet salat: tomat, agurk, paprika, salat, purre, revet gulrot og eventuelt flere grønnsaker
  • 150 g tunfisk, skinke eller rent kyllingkjøtt
  • 100 g fullkornspasta
  • 1 egg (kan byttes ut med 60 g kikerter eller bønner)
  • 2 ss mager dressing
  • 1 skive grovt brød
  • Vann
  • Kaffe/te

Middag (ca. 800 kcal):

Energirik fiskesuppe:

  • 4 dl fiskebuljong
  • 1 gulrot
  • ½ paprika
  • ½ purre
  • 2 store poteter
  • 150 g laks
  • 1 dl matfløte

Skjær grønnsakene i biter og stek dem raskt i panne. Kok videre i buljongen. Tilsett matfløte og biter av fisk når potetene er møre. Spis gjerne en skive brød til suppen.

Kveldsmat (ca. 450 kcal):

Wraps med mager ost og kjøttpålegg:

  • 1 fullkornstortilla
  • Tynt lag mager smøreost
  • Valgfri mengde salat, paprika, purre, agurk og tomat
  • 2 skiver mager skinke, kylling- eller kalkunpålegg
  • Finhakk 5 mandler og strø over
  • Vann

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 250 kcal, velg to av alternativene under.

  • 1 banan og en liten neve nøtter (25g)
  • 1,5 dl cottage cheese, 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær
  • Fruktsalat med kvarg (150 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
  • 1 banan og 2,5 dl mager sjokolademelk
  • 3 grove knekkebrød med tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 1,5 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 60 g nøtter og tørket frukt
  • ½ avokado, ½ boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.