Blandet salat med krutonger og skivet parmesan.
.../BMI-kalkulator/Dagsmenyer/3200

Dagsmeny 2 - 3200 kcal

Frokost (ca. 550 kcal):

  • 2 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4-korn eller müsli
  • 2 dl skummet eller lettmelk (0,5% fett) (alternativt 2 dl skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
  • 2 ts rosiner, tørkede aprikoser eller annen tørket frukt, eller 1 ss syltetøy med mindre sukker
  • En liten neve mandler, nøtter eller frø
  • 1 liten frukt etter ønske eller 1 dl juice
  • Kaffe/te

Lunsj (ca. 600 kcal):

  • 3 skiver grovt brød
  • Tynt lag med smør eller majones
  • Valgfritt pålegg i tynt lag*
  • Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
  • 1,5 dl skummet/ lettmelk (0,5% fett) eller 1 dl juice
  • Kaffe/te

Middag (ca. 800 kcal):

Energirik fiskesuppe:

  • 4 dl fiskebuljong
  • 1 gulrot
  • ½ paprika
  • ½ purre
  • 2 store poteter
  • 150 g laks
  • 1 dl matfløte

Skjær grønnsakene i biter og stek dem raskt i panne. Kok videre i buljongen. Tilsett matfløte og biter av fisk når potetene er møre. Spis gjerne en skive brød til suppen.

Kveldsmat (ca. 500 kcal):

Smoothie:

  • 1 banan
  • 5 ss havregryn
  • 1 beger fruktyoghurt
  • 1 håndfull friske bær
  • 1 dl lettmelk (0,5% fett)
  • 1 ss peanøttsmør

Husk: Drikk vann som tørstedrikk gjennom dagen!

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 250 kcal, velg to av alternativene under.

  • 1 banan og en liten neve nøtter (25g)
  • 1,5 dl cottage cheese, 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær
  • Fruktsalat med kvarg el. (150 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager Kesam naturell/vanilje)
  • 1 banan og 2,5 dl mager sjokolademelk
  • 3 grove knekkebrød med tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 1,5 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 60 g nøtter og tørket frukt
  • ½ avokado, ½ boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: hvitost, smøreoster, kvarg (f.eks Kesam) og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.