Pasta
.../BMI-kalkulator/Dagsmenyer/3200

Dagsmeny 3 - 3200 kcal

Frokost (ca. 550 kcal):

  • 2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
  • Tynt lag smør eller majones
  • 2 egg (stekt eller kokt)
  • 2 skiver bacon eller annet kjøttpålegg
  • Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
  • 1,5 dl skummet eller lettmelk (0,5% fett)
  • Kaffe/te

Lunsj (ca. 600 kcal):

Middag (ca. 800 kcal):

Pasta med grønnsaker og kylling:

  • ½ løk
  • ½ paprika
  • 200 g kylling eller magert kjøtt
  • ½ pose fryst spinat eller 1 pose frisk spinat
  • 2 ss pesto
  • 100 g grov pasta eller grov ris

Skjær opp grønnsaker og kylling i biter og stek disse i panne. Ha over pesto når kyllingen er gjennomstekt. Spis med pasta eller ris.

Kveldsmat (ca. 500 kcal):

  • 2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
  • Tynt lag smør og pålegg*
  • 1 egg
  • Fri mengde tomat, agurk og paprika
  • 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
  • 1 valgfri frukt

Husk: Drikk vann som tørstedrikk gjennom dagen!

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 250 kcal, velg to av alternativene under.

  • 1 banan og en liten neve nøtter (25g)
  • 1,5 dl cottage cheese, 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær
  • Fruktsalat med kvarg el. (150 g frukt, 1,5 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
  • 1 banan og 2,5 dl mager sjokolademelk
  • 3 grove knekkebrød med tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 1,5 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 60 g nøtter og tørket frukt
  • ½ avokado, ½ boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: hvitost, smøreoster, kvarg (f.eks Kesam) og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.