Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Meierileksikon

Oppslagsverk for meieriprodukter, næringsstoffer, produksjonsprosesser, mikroorganismer og tilsetningsstoffer.

Tilsiter

Tilsiter

Tilsiter er en kittmodnet ost med mild og syrlig til kraftig aromatisk smak. Osten har små hull og en myk og kompakt konsistens.

Fakta

Tilsiter har navnet sitt fra den tidligere østprøyssiske byen Tilsit. I dag blir denne osten fremstilt i forskjellige land, men regnes nok av mange som en sveitsisk ost.

Den hvite til lysegule osten har mange hull jevnt fordelt, men de har uregelmessig form og størrelse. Osten modnes i 30-180 dager og alt etter alder, er smaken mild og syrlig til kraftig aromatisk. Den modnes med kittkultur og noen ganger i folie. Kittmodnet ost kjennetegnes ved en overflate som varierer rundt gult i farge.

Brukertips i matlagingen

Tilsiter smaker godt på brød eller knekkebrød.