Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Meierileksikon

Oppslagsverk for meieriprodukter, næringsstoffer, produksjonsprosesser, mikroorganismer og tilsetningsstoffer.

Økologisk mat

Økologisk mat: melk, cottage cheese, rømme og smør

Økologisk mat er mat produsert med svært lite tilsetningsstoffer og uten bruk av kjemiske og syntetiske plantevernmidler. I tillegg er det litt andre regler for dyr i økologisk produksjon, noe som skal sikre god dyrevelferd. Økologisk mat er fremstilt ved bruk av husdyrgjødsel

Tanken bak økologisk produksjon er at maten skal være produsert på naturens premisser, og på en måte som i størst mulig grad tar hensyn til dyrenes naturlige atferd og behov. Produksjonsmetoden garanterer ikke at produktene har et annet næringsinnhold enn produkter fra konvensjonelt landbruk.