Ja, det er flere grunner til at det er bærekraftig å produsere melk og meieriprodukter i Norge:
• Melk og meieriprodukter er næringsrike matvarer som finnes i mange varianter, er kulturelt akseptable og relativt billige for folk flest.
• Vi blir stadig flere mennesker i verden, og dermed øker også behovet for mat. For at verdens matproduksjon skal kunne øke, bør alle land basere produksjonen på landets naturgitte forutsetninger. Av Norges dyrkbare areal, eller matjord (3 prosent av det totale landarealet), er mesteparten (to tredjedeler) best egnet til å dyrke gress. Nesten halve Norge er også regnet som godt beite. Dette betyr at vi i Norge bør bruke beitedyr som kuer for å omdanne gress til næringsrik mat som melk og kjøtt for å øke vår egen matsikkerhet.
• De fleste kuene i Norge er det som kalles for kombiku (norsk rødt fe), som betyr at vi får både kjøtt og melk fra det samme dyret. Disse kuene har også god dyrehelse og god fruktbarhet, og friske dyr gir lavere klimagassutslipp.
• Både i Norge og internasjonalt jobber meieriindustrien kontinuerlig for at produksjonen av meieriprodukter skal ha så liten negativ innvirkning på miljøet som mulig.