Norske bønder og norsk meieriindustri samarbeider om å finne tiltak for å redusere klimagassutslippene fra melkeproduksjonen. Disse tiltakene går blant annet ut på:
• å legge vekt på effektiv drift med høy utnyttelse av fôret og høy produksjon per ku, noe som gir lavere klimagassutslipp per liter melk
• å gjøre bevisste valg av fôrtyper som gir lavere utslipp
• å øke avlingsnivået i gressproduksjonen og høste tidligere slik at fôret har et høyere næringsinnhold og mer av fôret kan utnyttes som energi, noe som i sin tur kan redusere behovet for kraftfôr
• å øke bruken av beitearealer og drive jorda slik at mikrolivet får gode forhold
• å oppgradere dreneringer for å tilpasse seg et endret klima
• å ta i bruk husdyrgjødsel til produksjon av biogass – å optimalisere mengdene av og spredetidspunktene for kunst- og husdyrgjødsel
• å avle dyr som utnytter fôret bedre og slipper ut mindre metan
• å sørge for smittesikring i fjøs og generelt være opptatt av god dyrehelse, slik at tilfeller av dyresykdommer holdes på et minimum