Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tilslørte bondepiker

En enkel dessert som tilslørte bondepiker smaker ekstra godt med norske syrlige epler. I denne oppskriften bruker vi litt krydder som gir denne søte og syrlige desserten det lille ekstra. 

Her finner du flere gode oppskrifter på kaker og bakst!

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
1 porsjon gir 6 stk
8 stk eple (syrlige)
2 dl sukker
1 stk vaniljestang
8 stk hel nellik
4 stk stjerneanis
2 stk hel kanel
50 g valnøttkjerner
60 g mandler
60 g havregryn , store
30 g smør
2 ss honning (f.eks akasie)
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på  200 °C.
  2. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del de i store biter (1,5 x 1,5 cm).
  3. Ha 5 av eplene i en kjele og tilsett ca 2 dl sukker sammen med nellik, stjernesnis og kanel. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha alt i kjelen.
  4. Sett platen på lav varme og rør av og til. Når eplene begynner å bli gjennomkokt, tilsettes de siste eplene i biter.
  5. Rør jevnlig i mosen og trekk den fra varmen når de siste eplebitene nesten er gjennomkokt, men fortsatt har god tyggemotstand. Avkjøl mosen med krydderet i.
  6. Kjør valnøtter og mandler i en foodprosessor til det blir en fin masse, tilsett store havregryn og kjør noen ekstra sekunder.
  7. Smelt smør og tilsett smør og honning i blandingen. 
  8. Hell blandingen på en bakepapirkledd bakeplate og fordel det jevnt utover. Stek smuldretoppingen midt i stekeovnen i 6 - 8 minutter, til det får en gylden farge. Avkjøl.
  9. Pisk kremfløte til luftig krem.
  10. Ta ut krydderet fra eplemosen og legg mos, smuldretopping og krem lagvis i et glass eller en dessertskål. Avslutt med krem på toppen med litt smuldretopping eller nøtter som pynt.